IQTISODIY TARMOQLARINI RAQAMLASHTIRISHNING HOZIRGI HOLATI VA TAHLILI - Mustafaqulova Nargizaxon Ahmedovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada iqtisodiy tarmoqlarda raqamlashtirish jarayonining hozirgi holati, rivojlanish darajasi hamda unga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilingan. Raqamli texnologiyalarning iqtisodiyotga integratsiyasi, ularning samaradorligi, ishlab chiqarish va xizmat ko‘rsatish sohalarida qo‘llanishi batafsil ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, tarmoqlar bo‘yicha raqamlashtirish darajasi o‘rganilib, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari taklif etilgan. Maqolada ilg‘or xorijiy tajribalar tahlili asosida O‘zbekiston iqtisodiyotini raqamlashtirishda qo‘llanishi mumkin bo‘lgan tavsiyalar berilgan.