OLIY TA’LIMDA UZLUKSIZ MALAKAVIY AMALIYOT JARAYONLARINI BOSHQARISHNING SAMARALI YONDASHUVLARI - Akbarov Behzodjon Saybjon oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida talabalar uchun uzluksiz malakaviy amaliyot jarayonlarini samarali boshqarish masalalari yoritiladi. Mavzu dolzarbligi hozirgi ta’lim tizimining raqamli transformatsiya bosqichida, nazariy bilimlar bilan birga amaliy ko‘nikmalarni shakllantirish zarurati bilan bog‘liq. Maqolada amaliyot jarayonining rejalashtirilishi, monitoringi, tahlil qilinishi hamda natijalarning baholanishi bosqichma-bosqich yoritilgan. Shuningdek, boshqaruvda raqamlashtirish, platformalardan foydalanish, OTM va ish beruvchilar o‘rtasidagi hamkorlikning kuchaytirilishi kabi samarali yondashuvlar asosida metodologik tavsiyalar keltiriladi. Xorijiy tajriba hamda milliy me’yoriy hujjatlar tahlili orqali mavjud tizimning afzalliklari va kamchiliklari aniqlangan. Tadqiqot natijalari oliy ta’limda malakaviy amaliyotga oid boshqaruv siyosatini takomillashtirish, shaffoflikni oshirish va talaba markazida yondashuvni shakllantirishga xizmat qiladi. Xulosa qismida esa, amaliyotning sifatini oshirish, samarali boshqaruv indikatorlarini joriy etish va texnologik integratsiyani kuchaytirish bo‘yicha aniq takliflar ilgari surilgan.