TALABALAR MALAKAVIY AMALIYOTINI REJALASHTIRISH, NAZORAT QILISH VA TAHLIL QILISHNING INTEGRALLASHGAN MODELI - Akbarov Behzodjon Saybjon oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida talabalar malakaviy amaliyotini samarali rejalashtirish, nazorat qilish va tahlil qilishni o‘z ichiga oluvchi integrallashgan boshqaruv modeli ishlab chiqilgan. Hozirgi kunda nazariy bilimlarni amaliyot bilan uyg‘unlashtirish, real mehnat bozoriga mos kompetensiyalarni shakllantirish ta’lim tizimining ustuvor yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Shu bois, talabalarning malakaviy amaliyotini tizimli va integratsiyalashgan yondashuv asosida boshqarish ehtiyoji ortib bormoqda. Maqolada rejalashtirish bosqichi (amaliyot joyini tanlash, shartnomalar rasmiylashtirish), nazorat bosqichi (elektron kundaliklar, mentorlik kuzatuvi, oraliq hisobotlar) va tahlil bosqichi (baholash indikatorlari, feedback tizimi, monitoring natijalari) to‘liq yoritilgan. Shuningdek, elektron platformalarning roli, API integratsiyasi orqali tashkilotlar bilan o‘zaro ma’lumot almashish va sun’iy intellekt asosidagi baholash mexanizmlari ham tahlil etilgan. Tadqiqot natijalari oliy ta’lim muassasalari uchun amaliyot boshqaruvida samarali model yaratishga xizmat qiladi. Xulosa qismida, har bir bosqichda takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar, shuningdek, boshqaruvda innovatsion yondashuvlar joriy etilishi bo‘yicha aniq yo‘nalishlar keltirilgan.