KOMPYUTER ARXITEKTURASINI O’RGANISHNI TAKOMILLASHTIRISHDA MOBIL O’YINLI METOD DASTURLARIDAN FOYDALANISH - Muxammadiyeva Nargiza Boxodir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ko’pgina tadqiqotlarda ma’lum bir fanni o’qitish uchun o’quv o’yinli metodlaridan foydalanish samaradorligi qayd etilgan. Mobil texnologiyalarning jadal rivojlanishi bilan mobil qurilmalar juda mashhur bo’lib, juda yuqori tarqalishga erishdi. Bu ta’lim sohasidagi mobil o’yinli metodlarga tadqiqotchilar va amaliyotchilarning e’tiborini oshirishga imkon berdi. Shu bilan birga, ko’plab o’quvchilar kompyuter arxitekturasini sinflarda an’anaviy usuldan foydalangan holda o’rganishni quruq va qiyin deb bilishadi. Ushbu maqola kompyuter arxitekturasi fanini interaktiv, motivatsion va mobil o’rganish tajribasini taqdim etish uchun mobil ta’lim o’yinli metodini taqdim etadi. Yigirma yetti nafar bakalavriat talabalari o’yinli metodni baholashda uchta asbob, ya’ni texnologiyani qabul qilish modeli so’rovnomasi, 5 yulduzli reyting usuli va intervyular yordamida ishtirok etdilar. Olingan eksperimental natijalar shuni ko’rsatdiki, ushbu o’quvchilar ushbu mo’ljallangan o’quv o’yinli metodidan foydalangan holda kompyuter arxitekturasini o’rganishdan juda mamnun va undaydilar. Bundan tashqari, ular kelajakda yana foydalanishga tayyor ekanliklarini ma’lum qilishdi.