NAJMIDDIN KUBRO VA TASAVVUFIY TAFAKKUR RIVOJIGA QO‘SHGAN HISSASI - Turg’unboyev Isroil (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya (O‘zbekcha) Mazkur maqolada tasavvuf tafakkurining yirik namoyandalaridan biri — Najmiddin Kubroning hayoti, asarlari va Kubraviya tariqati orqali tasavvufiy merosga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi. Uning “Tavilot an-Najmiya” asaridagi ramziy tafsir uslubi va inson qalbining yuksalishiga oid qarashlari bugungi zamon uchun ham dolzarbdir.