O’ZBEKISTON IQTISODIYOTINING YUQORI O’SISH SUR’ATLARINI TA’MINLASH JARAYONLARI - Xudayberganova Jayron Odilbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATION Ushbu maqolada O’zbekiston iqtisodiyotining yuqori o’sish sur’atlarini ta’minlash jarayonlari tahlil qilinadi. Unda makroiqtisodiy barqarorlikni saqlab qolish, investitsiyalarni jalb qilish, sanoat va qishloq xo‘jaligini modernizatsiya qilish, eksport salohiyatini oshirish, kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash kabi yo‘nalishlarga e’tibor qaratilgan. Shuningdek, iqtisodiy islohotlarning natijalari va ularning mamlakatning barqaror taraqqiyotiga qo‘shayotgan hissasi yoritiladi.