ARAB VA O‘ZBEK TILLARIDAGI FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING TARJIMASI: MUAMMOLAR, USULLAR VA MADANIY TAFOVUTLAR - Zamira Z.Tojiyeva; Najimova Ozoda Baxrom qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mustaqillikka erishilgach, yurtimizda islomshunoslik, dinshunoslik sohalariga, shuningdek, arab tili va boshqa sharq tillari, sharq xalqlari madaniyatini o‘rganishga bo‘lgan e’tibor yanada kuchayib, ushbu yo‘nalishlarda bir qancha tadqiqot ishlari olib borildi. Bu yo‘nalishda olib borilayotgan ishlarning jadallashuvi va takomillashuviga O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti tomonidan chiqarilgan farmon va qarorlar ham turtki bo‘ldi. Bu sohada qator qonun hujjatlari va hukumat qarorlarini qabul qilinganligi fikrimizning yaqqol isbotidir. O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti SH.M.Mirziyayevning 2020-yil 16-apreldagi “Sharqshunoslik sohasida kadrlar tayyorlash tizimini tubdan takomillashtirish va ilmiy salohiyatini oshirish chora-tadbirlari to‘g‘risida”gi (PQ-4680) qarorini qabul qilganlari yurtimizdagi sharq tillariga bo‘lgan e’tiborni yanada kuchaytirdi. 1