“BOBURNOMA” ASARIDAGI TARIXIY SHAXSLAR. - Xoliqulova Zarnigor Azim qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada uyg’onish davri hukmdorining haqiqiy namunasi Zahiriddin Muhammad Bobur qalamiga mansub necha asrlardan buyon muhtasham tarixiy va adabiy meros sifatida dunyo olimlarini hayratda qoldirib kelayotgan “Boburnoma” asaridagi o`z davrining har sohada yetuk bo`lgan tarixiy shaxslari tavsif etiladi.