MAKTAB O‘QUVCHILARINI KASB-HUNARGA QIZIQISHLARINI OSHIRISHNING ZAMON TALABLARIGA MOS VA MUHIM PSIXOLOGIK SIFATLARI - Hamroyeva Xurshida Ahmadjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O`quvchilarda kasbga qiziqish shakllanishiga yosh davrining ham ta`siri katta. Xususan, psixologiya sohasidagi olimlardan I.S.Kon o`z tadqiqotlarida o`smir yoshidagi o`quvchilarda ta`lim motivlari ancha o`zgarib, ijtimoiy rollarning o`zgarishi faollashadi – faoliyat jarayonida ko`proq mustaqillik va o`ziga ishonch namoyon bo`la boshlaydi, deb ta`kidlaydi. O`smirlik yoshidagi o`quvchilar o`z taqdiriga taalluqli qaror qabul qilishda bo`layotgan voqealarning passiv tomoshabinidan faol ishtirokchisiga aylanadilar.