INSON HUQUQLARINING RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Qodiraliyeva.I; Toshtemirov.D (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inson huquqlarining tarixiy rivojlanishi, hozirgi holati va kelajak istiqbollari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Inson huquqlari qadim davrlardan boshlab jamiyat taraqqiyotining muhim qismiga aylangan bo‘lib,bugungi kunda global darajada katta ahamiyatga ega. O‘tmishda e’lon qilingan muhim huquqiy hujjatlar va bugungi kundagi qiyinchiliklar hamda texnologik taraqqiyot va ekologik masalalarning kelajakdagi ahamiyati yoritilgan. Maqolada inson huquqlarini,himoya qilishda xalqaro hamkorlik va uzluksiz rivojlanish zarurligi ta’kidlanadi.