KAMBAG’ALLIKNI QISQARTIRISH VA AHOLINI IJTIMOIY HIMOYA QILISH SOHASIDAGI QONUNCHILIKKA RIOYA ETILISHI VA UNING IJROSI USTIDAN NAZORATNI KUCHAYTIRISH CHORA-TADBIRLARI - Qodiraliyeva Ijobat Bahromjon qizi; Usmonjonova Muxlisa Ilhomjon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola kambag’allikni qisqartirish va aholini ijtimoiy himoya qilish sohasidagi qonunchilikka rioya etilishi va uning ijrosi ustidan nazoratni kuchaytirish masalalarini ko’rib chiqadi. O’zbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan ijtimoiy himoya dasturlari, kambag’allikni qisqartirishga qaratilgan qonunlar va ularning samaradorligi tahlil qilinadi. Nazorat mexanizmlarining ahamiyati, monitoring va baholash jarayonlari, shuningdek, aholi bilan aloqa o’rnatish usullari muhokama qilinadi. Maqola, shuningdek, davlat va jamoatchilik o’rtasidagi hamkorlikni ta’minlash orqali ijtimoiy himoya sohasida barqarorlikni oshirish uchun zarur bo’lgan chora-tadbirlarni taqdim etadi.