HARBIY OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA TARBIYAVIY MAFKURAVIY ISHLARNI TO‘G‘RI TASHKIL ETISH - QORABOYEV AVAZBEK ISOMIDDINOVICH (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada harbiy oliy ta’lim muassasalarida tarbiyaviy mafkuraviy ishlarni tashkil etishning ahamiyati, asosiy tamoyillari va samarali usullari tahlil qilinadi. Tarbiyaviy mafkuraviy ishlar orqali yosh harbiy xizmatchilarning vatanparvarlik, ma’naviy-axloqiy va madaniy qadriyatlarini shakllantirish, ularning professional va shaxs sifatida rivojlanishini ta’minlash muhimligi ta’kidlanadi. Shuningdek, rahbarlarning mas’uliyati, zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash va tarbiyaviy jarayonlarni samarali boshqarish masalalari yoritilgan. Maqola davomida duch kelinadigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ham ko‘rib chiqiladi.