O‘ZBEKISTONDA KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHNING HUQUQIY ASOSLARI - Primov Sunnatillo Elmurod o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida korrupsiyaga qarshi kurashishning huquqiy asoslari tizimli tarzda tahlil qilinadi. Korrupsiya – ijtimoiy, siyosiy va iqtisodiy hayotda salbiy oqibatlarga olib keluvchi murakkab hodisa bo‘lib, unga qarshi kurashish jamiyatning huquqiy, ma’naviy va institutsional tayyorgarligiga bog‘liqdir. Maqolada O‘zbekiston Respublikasining korrupsiyaga qarshi kurashish bo‘yicha qabul qilgan asosiy qonuniy hujjatlari, Prezident farmonlari, davlat siyosatining yo‘nalishlari, korrupsiyaga qarshi agentliklar faoliyati va xalqaro hamkorlik doirasidagi islohotlar keng qamrovda yoritiladi. Shuningdek, mamlakatda korrupsiyaviy xavf-xatarlarni aniqlash, ularni bartaraf etish bo‘yicha olib borilayotgan chora-tadbirlarning samaradorligi, mavjud muammolar va istiqbolli yondashuvlar tahlil qilinadi.