INSON QADRI VA MEHNAT: FALSAFIY VA HUQUQIY UYG‘UN - ODILOV NORDIRBEK ODIL O‘G‘LI (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya Ushbu maqolada inson qadri va mehnat tushunchalarining falsafiy va huquqiy jihatdan uyg‘unlikdagi mohiyati tahlil qilinadi. Mehnat inson qadrining amaliy ifodasi sifatida qaraladi, huquqiy munosabatlar esa ushbu qadriyatni muhofaza qilish va ta’minlash uchun xizmat qiladi. Maqolada mehnat huquqlarining falsafiy asoslari, xalqaro va milliy huquqda aks etishi hamda O‘zbekiston sharoitidagi holati ilmiy tahlil etiladi.