MEHNAT HUQUQI VA FUQAROLIK JAMIYATI: FALSAFIY TAHLIL - ODILOV NORDIRBEK ODIL O‘G‘LI (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada ijtimoiy falsafa nuqtai nazaridan mehnat huquqi va fuqarolik jamiyatining o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilinadi. Mehnat huquqi inson hayotining ajralmas qismi bo‘lib, uning shaxsiy va ijtimoiy qadrini belgilaydi. Fuqarolik jamiyati esa ushbu huquqlarni amalga oshirish va himoya qilishning asosiy mexanizmi sifatida namoyon bo‘ladi. Maqolada xalqaro va milliy tajriba asosida O‘zbekistondagi mavjud holat va muammolar tahlil etiladi hamda falsafiy xulosalar asosida takliflar ilgari suriladi.