KICHIK MAKTAB YOSHI DAVRINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Akbaraliyeva Asilaxon Tajjidinovna; Maxkamova Munida Qaxramonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarni harakter xususiyatlarini, shu davrda kechadigan o‘zgarishlarni, bu davrda bola bilan qanday munosabat qilish, kichik maktab yoshidagi bolalar bilan qanday munosabat o‘rnatish, bu davrda bolada yetakchi faoliyat nima ekanligi, To‘liqsizlik kompleksi nima va bu bolada qanday kechadi, bolada to‘liqsizlik ko‘mpleksi bo‘lmasligi uchun nima qilish lozim. Kichik maktab yoshi davrida bolada mustaqillik poydevori yuzaga kelishi, aynan shu davrdan boshlab bola o‘zini mustaqil his qila boshlashi, chunki bu davrda bola maktabga qadam qo‘yishi, Separatsiya tushunchasi, bolada xulq-atvor me’yorlari shakillanishi, kichik maktab yoshi davrida bilish jarayonlari rivojlanishi,va olimlarni fikrlari keltirib o‘tilgan.