FERMER XOʻJALIGINING MAMLAKAT IQTISODIY OʻSISHNI TAʼMINLASHDAGI ROLI VA AHAMIYATI - Turgʻunov Izzatillo Bekzodbek oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola fermer xoʻjaliklarining mamlakat iqtisodiy oʻsishini taʼminlashdagi muhim roli va ahamiyatinichuqur tahlil qiladi. Maqolada agrar sektorning yalpi ichki mahsulot (YaIM) ga qoʻshgan hissasi, oziq-ovqat xavfsizligini taʼminlashdagi oʻrni, qishloq aholisi bandligini yaratish va eksport salohiyatini oshirishdagi imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, fermer xoʻjaliklari faoliyatini samarali boshqarish, ularni qoʻllab-quvvatlash mexanizmlari, sohadagi mavjud muammolar va ularning yechimlari koʻrib chiqiladi. Maqola agrar soha mutaxassislari, iqtisodchilar, talabalar va qishloq xoʻjaligi siyosati bilan qiziquvchi barcha uchun moʻljallangan.