INVESTITSIYALARNI BOSHQARISHNING STRATEGIK JIHATLARI VA ULARNING IQTISODIY RIVOJLANISHGA TAʼSIRI - Abduxoliqov Jaxongir Turg'unboy o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola investitsiyalarni boshqarishning strategik jihatlari va ularning iqtisodiy rivojlanishga taʼsirinichuqur tahlil qiladi. Unda investitsiya siyosatini shakllantirish, investitsiya loyihalarini tanlash va ularni amalga oshirish jarayonida strategik yondashuvlarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, investitsiya resurslarini maqsadli yoʻnaltirish, risklarni boshqarish, innovatsion va yuqori texnologiyali loyihalarga investitsiyalarni jalb etish mexanizmlari hamda investitsiyalarning uzoq muddatli iqtisodiy oʻsishga taʼsiri muhokama qilingan. Maqola strategik rejalashtirish, investitsiya loyihalarini boshqarish va makroiqtisodiy siyosat bilan shugʻullanuvchi mutaxassislar uchun qiziqarli boʻlishi mumkin.