ONA TILINI O‘QITISHDA INTERFAOL METODLARNING AHAMIYATI VA QO‘LLANILISHI - Reyimbayeva Zulayho (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ona tili har bir insonning eng muhim boyligi bo‘lib, uning to‘g‘ri va samarali o‘rganilishi shaxsning madaniy, ma’naviy va aqliy rivojlanishida muhim o‘rin tutadi. Ona tilini o‘qitishda an’anaviy usullar ko‘pincha o‘quvchilarni faol ishtirok etishga undamaydi, bu esa o‘rganish jarayonining samaradorligini kamaytiradi. Shu sababli, so‘nggi yillarda ta’lim jarayonida interfaol metodlarga katta e’tibor qaratilmoqda. Interfaol metodlar o‘quvchilarning bilim olish jarayonida faol ishtirokini ta’minlaydi, ularni mustaqil fikrlashga, muloqotga va hamkorlikka o‘rgatadi.