YOSHLARNING ADDIKTIV XULQ-ATVORGA QARAMLILIK DARAJASINI ANIQLASH HAMDA KORREKSIYA QILISH - Kungirova Shoira Sharibbayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Addiktiv xulq-atvor profilaktikasi zamonaviy jamiyatning dolzarb vazifalaridan biri hisoblanadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, profilaktika ishlarining samaradorligi birgina ma’rifiy tadbirlar o‘tkazish bilan cheklanmasdan, balki shaxsning psixologik himoya mexanizmlarini kuchaytirish, oilani mustahkamlash va sog‘lom ijtimoiy muhitni yaratishga qaratilgan kompleks yondashuvni talab etadi.