HAMID OLIMJON- BAXT VA SHODLIK KUYCHISI - Tursunova Dilsoʻz Abrorovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek mumtoz va zamonaviy adabiyoti tarixida alohida o‘rin egallagan yirik shoir Hamid Olimjon ijodining g‘oyaviy-badiiy xususiyatlari, xususan, uning she’riyati orqali baxt, shodlik, hayotga muhabbat, go‘zallik va insoniy ezgulikni tarannum etish mahorati tahlil qilinadi. Shoirning poeziyasi ijtimoiy-falsafiy mazmun, g‘azalona lirika va xalqona obrazlar uyg‘unligi asosida milliy adabiyotimizning ruhiy-ma’naviy boyligiga aylangani asoslab beriladi. Hamid Olimjon o‘zining hayotbaxsh, ruhiy ko‘tarinkilik bag‘ishlovchi she’rlari bilan o‘zbek xalqining orzu-umidlarini ifodalagan ijodkor sifatida ko‘rsatiladi. Uning asarlarida shaxsiy baxt bilan jamoaviy baxt orasidagi uyg‘unlik, tabiat va inson, mehnat va muhabbat singari tushunchalarning badiiy talqini yoritiladi.