YUZALARNI FORMULA YORDAMIDA HISOBLASHGA DOIR MASALALAR - Asqarova Moxidil; Isaqova G.K (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola yuzalarni formula yordamida hisoblashga doir masalalarning ta’limdagi ahamiyatini ko’rib chiqadi. Unda geometrik shakllarning (kvadrat, to’g’ri to’rtburchak, uchburchak, aylana va boshqalar) yuzalarini hisoblashda qo’llaniladigan formulalarning nazariy asoslari va ularning amaliy qo’llanilishi tahlil qilinadi. Maqolada o’quvchilarning analitik fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish, matematik modellashtirish ko’nikmalarini shakllantirish va real hayotdagi muammolarni yechishda matematik bilimlarni qo’llash masalalariga e’tibor qaratilgan. Shuningdek, mavzuni o’qitishda uchraydigan tipik xatolar va ularni bartaraf etish yo’llari muhokama qilingan.