OʻQUVCHILAR ORASIDA LIDERLIK HAMDA YETAKCHILIK XUSUSIYATLARINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - G'opurova Gulshoda Durdiboy qizi. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Liderlikning asosiy xususiyatlaridan biri - yoshlar orasida “bir qadam oldin”da bo‘lish. U yangiliklardan doimo xabardor, boshqalar uchun ochiq bo‘lmagan axborotga ega bo‘lishi kerak. Barcha jabhada yoki sohada axborotga egalik qilish boshqalardan ustun bo‘lish imkonini beradi. Yetakchi bunday manbani qayerdan, qanday topishni yaxshi biladi. Bunday axborotga ega bo‘lmagan o‘spirinlar uning o‘rnini xayol, gumon va shubha bilan to‘ldiradi. Ular hayotidagi unutilmas kun yoki umuman bo‘lmagan voqealar bilan o‘rtoqlashadilar, bunday narsalarni yaxshi qabul qiladilar.