BOLALARGA NISBATAN ZOʻRAVONLIKSIZ HAYOT YARATAYLIK! - Ne‘matova Gulchehra Zohirovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Shuni hisobga olish kerakki, ruhiy zo‘ravonlikning har bir ko‘rinishi to‘g‘ridan- to‘g‘ri jinoyat sifatida baholanmaydi. Masalan: janjal paytidagi bir martalik og‘zaki haqoratni hissiy zo‘ravonlik namunasi sifatida, jinoiy harakat sifatida tasniflash mumkin emas. Ushbu hodisa tizimli ravishda o‘zini namoyon qilishi kerak, jabrlanuvchining psixologik va hissiy barqarorligiga sezilarli darajada ta’sir qiladi va buzadi, u ta’sir ko‘rsatadigan shaxsga to‘liq bog‘liq bo‘ladi. Shu boisdan ham zamonaviy jamiyatda ruhiy zo‘ravonlik muammosini hal qilish eng dolzarb va zarur vazifalardan biri.