OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA DAVLAT XUSUSIY SHERIKCHILIKNI TASHKIL ETISH. - Axmadaliyev Shoxbozbek Ma’rufjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston oliy ta’lim tizimida davlat-xususiy sheriklik (DXSh) asosida amalga oshirilayotgan islohotlarning mohiyati, huquqiy asoslari, xorijiy tajribalar, amaliyotdagi muammolar va istiqbolli yo‘nalishlar o‘rganiladi. Tahlil natijalari DXSh asosida oliy ta’lim muassasalari salohiyatini rivojlantirish, zamonaviy infratuzilmani yaratish va ta’lim sifatini oshirishda muhim vosita sifatida xizmat qilishini ko‘rsatadi.