QISQA MASOFAGA YUGURUVCHI 15-16 YOSHLI YENGIL ATLETIKACHILARNI OGʻIR ATLETIKA MASHQLARI ORQALI KUCH SIFATLARINI OSHIRISH - Abduxalilova Mohlaroy; Abduxalilov Javlonbek (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qisqa masofaga yuguruvchi oʻsmir yengil atletikachilarni jismoniy tayyorgarlik darajasini oshirishda ogʻir atletika mashqlarining o‘rni va samaradorligi o‘rganilgan. Tadqiqot davomida og‘ir atletika mashqlarining yugurish samaradorligiga ta’siri, kuch sifatlarini rivojlantirishdagi ahamiyati va yosh xususiyatlariga moslashtirilgan mashg‘ulot tizimlari tahlil qilindi. Amaliy tajribalar asosida taklif va tavsiyalar ishlab chiqildi.