HOMILADORLIK PAYTIDA PIELONEFRITNI DAVOLASH - A'zamova Muxlisabonu; O‘sarov Xamidillo Saydullo o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola homiladorlik davrida yuzaga keladigan pielonefrit kasalligining diagnostikasi, davolash usullari va oldini olish choralariga bagʻishlangan. Homilador ayollarda pielonefritning oʻziga xos kechishi, uni boshqa siydik yoʻllari infeksiyalaridan farqlash, onaga va homilaga boʻlishi mumkin boʻlgan salbiy taʼsirlar tahlil qilingan. Maqolada kasallikni davolashda qoʻllaniladigan antibiotiklarni tanlash mezonlari, ularning xavfsizligi va samaradorligi, shuningdek, davolashning nofarmakologik yondashuvlari koʻrib chiqilgan. Davolash strategiyalarini tanlashda homiladorlik muddatining ahamiyati, kasallikning ogʻirlik darajasi va bemorning umumiy holati hisobga olingan. Maqola soʻnggida pielonefritning oldini olish boʻyicha tavsiyalar berilgan boʻlib, bu homiladorlik davrida ayollar salomatligini saqlash va asoratlarning oldini olishga yordam beradi.