ГЛОБАЛ ИНҚИРОЗЛАР ШАРОИТИДА ИНФЛЯЦИЯ: САБАБЛАРИ, ОҚИБАТЛАРИ ВА КУРАШ УСУЛЛАРИ - Мансурова Музафарра Махсудона (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Инфляция – бу нархлар умумий даражасининг барқарор ошиши бўлиб, пулнинг харид қобилиятининг пасайиши билан кузатилади. Оддий шароитларда инфляция ўртача даражада бўлиб, иқтисодий ўсишни рағбатлантириши мумкин, аммо глобал инқирозлар даврида инфляция кўпинча назоратдан чиқиб кетади ва иқтисодиёт ҳамда ижтимоий барқарорликка жиддий зарар етказади. COVID-19 пандемияси, энергия ресурсларига оид шоклар, геосиёсий низолар ёки иқтисодий санкциялар каби глобал инқирозлар бутун дунё бўйлаб миллий иқтисодиётларга инфляцион босимни кучайтиради.