BERNULLI DIFFERENSIAL TENGLAMALARNI O`QITISH METODIKASI - Xolturayeva Kamola Bahrom qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Hozirgi kunda matematikaning differensial tenglamalar bo’limi juda rivojlanmoqda. Ta’lim sohasida esa alohida e’tibor qaratilmoqda shu bilan birgalikda differensial tenglamalar orqali ko’pgina masalalar o`z yechimini topmoqda. Differensial tenglamalarga oid masalalarni yechishda turli sohalarda keng qo’llanilmoqda. Masalan: ta’lim, tibbiyot , qurulish va boshqalar. Differensial tenglamaning Bernulli hamda chiziqli ko’rinishlari bilan differensial tenglamalar faniga kirib boramiz va ularni yechishni o’rganamiz.