SUN’IY INTELLEKTNING INSON HAYOTIDAGI O`RNI - Xolturayeva Kamola Bahrom qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining zamonaviy hayotdagi o`rni, sun’iy intellektning tarixi, kelib chiqishi, rivojlanish bosqichlari, uning inson hayotiga kirib kelishi, ulardan ko`zlangan maqsad va vazifalar, sun’iy intellektning kelajakdagi o`rni va ahamiyati, sun`iy intelekt yordamida yaratilgan robotlarning insonlar hayotidagi o`rni haqida bilib olasiz. Maqolada sun’iy intellektning ijobiy jihatlari bilan birga, ehtimoliy xavf-xatarlar, etik muammolar va ularni bartaraf etish yo`llari ham yoritilgan. Tadqiqot sun’iy intellektning imkoniyatlaridan oqilona foydalanish zarurligini asoslaydi va kelajakda ularning inson salohiyatini to`ldiruvchi vosita sifatidagi ahamiyatini ochib beradi. Sun`iy intellektga bo`lgan talab va ehtiyojlar juda ko`p. Aqilli mashinalarning insoniyatga qanday foydasi borligi va yordami keltirib o`tilgan.