“MAKTABGACHA TA’LIM - MUVAFFAQIYAT POYDEVORI” - Mashrabboyeva Durdona (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Maktabgacha ta’lim bolaning rivojlanishida asosiy omillardan biri hisoblanadi, chunki bu davrda bola kelajak hayoti uchun zarur bo’lgan bilim va ko’nikmalarning 70-foizini egallaydi. U bolaning intellektual, hissiy, jismoniy va ijtimoiy jihatdan tayyorligini ta’minlab, maktab ta’limi uchun mustahkam poydevor yaratadi. Ushbu maqolada maktabgacha ta’limning ahamiyati, bolalarning har tomonlama rivojlanishidagi o’rni, innovatsion pedagogik usullar va ota-onalar ishtirokining samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, maktabgacha ta’lim tashkilotlarining sifatli ta’lim berishdagi roli va kelajakdagi muvaffaqiyatga ta’siri ko’rib chiqiladi.