JAMOAVIY O‘YINNING ASOSIY TAMOYILLARI, LIDERLIK TURLARI VA ULARNING JAMOA NATIJALARIGA TA’SIRI (BASKETBOL SPORT TURI MISOLIDA) - Mirzalimov Muslimbek Soatjon o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Basketbol jamoaviy sport turi bo‘lib, unda jamoaning o‘zaro hamkorligi, strategik fikrlash va liderlikning o‘rni katta ahamiyat kasb etadi. Samarali jamoa yaratish uchun individual mahorat yetarli emas, balki o‘yinchilarning bir-birini tushunishi, taktikaga moslashishi va yetakchilik qobiliyatlari ham muhimdir. Ushbu maqolada jamoaviy o‘yinning asosiy tamoyillari, liderlik turlari va ularning jamoa natijalariga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, murabbiylar va yetakchi o‘yinchilarning jamoani motivatsiyalashdagi roli ham ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy tadqiqotlar va amaliy tajribalar asosida samarali jamoa yaratish strategiyalari yoritiladi. Jamoaviy o‘yin jarayonida samaradorlikni oshirish uchun kommunikatsiya, o‘zaro ishonch va vaziyatga tez moslashish kabi omillar muhimligi ta’kidlanadi. Ushbu tadqiqot murabbiylar, o‘yinchilar va sport mutaxassislari uchun qo‘llanma sifatida xizmat qiladi.