UYQU VA SIRKADIYAL RITMLAR: BOLALAR VA OʻSMIRLARNING NEYROFIZIOLOGIK XUSUSIYATLARI - Aliyeva Rano Amanullayevna; Abdumajidova Barchinoy Tursunali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bolalar va o‘smirlarning uyqu holati va sirkadiyal ritmlarining shakllanishi, ularning neyrofiziologik asoslari va yoshga xos o‘zgarishlar ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda uyqu sifati, davomiyligi va biologik soat funksiyalaridagi farqlar eksperimental metodlar orqali o‘rganildi. Natijalar uyqu gigiyenasini takomillashtirish va sog‘lom rivojlanish uchun tavsiyalarni ilgari suradi.