IMSOMNIYA – UYQUSIZLIK KASALLIGI - Muhammadov Halillulloh Ahmadjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada imsomniya kasalligi uning etiologiyasi,patogenezi,klinik belgilari va davolash usullari haqida ilmiy – tanqidiy tahlili berilgan . Imsomniya bu oddiy kasallik bo’lishi mumkin, lekin inson salomatligi uchun katta havf tug’dirishi mumkin, Maqolada aynan shu jihatlar keng yoritilgan hamda turli tibbiy adabiyotlar asosida tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy diagnostika va davolash usullari, shuningdek, profilaktika choralariga ham e’tibor qaratilgan. Sog’liqni saqlash vazirligi ushbu va shunga o’xshash kasalliklarni oldini olish choralarini ishlab chiqmoqda va zamonaviy usullardan foydalanmoqda.