DIGITAL TECHNOLOGIES IN MUSEUMS: QR CODES AND INTERACTIVE VISITOR EXPERIENCES - Djalalova Gavxar Tashpulatovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada dunyo muzeylarida, xususan O‘zbekistondagi muzeylarda raqamli texnologiyalar, ayniqsa QR kodlar joriy etilishi va ahamiyati yoritilgan. QR kodlarning yaratilish tarixi, COVID-19 pandemiyasi davrida muzeylar faoliyatida yuzaga kelgan muammolar va ularni hal qilishda raqamli vositalarning roli tahlil qilinadi. O‘zbekistonda muzeylarni zamonaviylashtirishga qaratilgan davlat dasturlari va ilg‘or amaliyotlar haqida ma’lumot beriladi.