BOLALARNING MEHNATGA BOʻLGAN LAYOQATI HAMDA KOʻNIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY PSIXOLOGIK USULLARI - Eshmamatova Saodat Husniddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mehnat tarbiyasi - tarbiyaning muhim turlaridan biri bo‘lib, shaxsni shakllantirishning zarur shartlaridan biri boʻlgan pedagogik jarayon hisoblanadi. Mehnat tarbiyasi kishidan ijtimoiy foydali mehnatga ichki ehtiyoj, batartiblik, tashkilotchilik, tashabbuskorlik, ishchanlik, ishning koʻzini bilish singari sifatlarni qaror toptirishga xizmat qiladi. Mehnat tarbiyasi tarbiyaning boshqa hamma turlaridan oldin paydo boʻlgan. Chunki, mehnat inson ehtiyojlarini qondirishning birinchi va asosiy vositasidir.