QON VA QON AYLANISH TIZIMINING YOSH XUSUSIYATLARI - Sevindiqova Munisa Qosimjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada inson organizmining turli yosh davrlaridagi qon aylanishi va qon tizimining morfo hamda fiziologik xususiyatlari keng ravishda tahlil qilinadi birma bir.Xususan tug’ilishdan boshlab o’smirlik, kattalik va qariyalik davrigacha qon strukturasidagi faoliyat , qonning o’zi uning tarkibi yurak va undagi meyoriy o’zgarishlar yoritiladi. Shu bilan bir qatorda gigienik tavsiyalarga ham e’tibor qaratiladi.