YANGI AVLOD FTIZIATRLARI: ILM, FIDOYILIK VA MAS’ULIYAT. - Mahmudjonova Sarvinoz Bahodirjon qizi; Ibragimov Farhod (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ishda zamonaviy ftiziatriya yo‘nalishida faoliyat yuritayotgan yangi avlod shifokorlarining roli, ularning ilmiy yondashuvi, kasbga bo‘lgan fidoyiligi va yuksak mas’uliyat tuyg‘usi yoritiladi. Ftiziatriya sohasida yuz berayotgan innovatsion yondashuvlar, sil kasalligini aniqlash va davolashda qo‘llanilayotgan ilg‘or texnologiyalar, shuningdek, yosh mutaxassislarning bu jarayonlardagi faol ishtiroki tahlil qilinadi. Yangi avlod ftiziatrlari nafaqat kasbiy bilimga ega, balki bemorga mehr va sadoqat bilan yondashuvchi, ilm-fan asosida qaror qabul qiluvchi, sog‘liqni saqlash tizimini rivojlantirishga o‘z hissasini qo‘shayotgan ijtimoiy mas’ul shaxslardir. Ushbu ishda ularning faoliyati namunali tajriba sifatida ko‘rsatilib, sohaga bo‘lgan ishonch va hurmat mustahkamlanishiga xizmat qilishi ko‘zda tutilgan.