“URUSH ODAMLARI” ASARIDA QO‘LLANILGAN FRAZEMALARDA TRANSFORMATSIYA HODISASI - Qahramonova Ruxshona Shuhrat qizi; Islomova Shoira (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: ushbu maqolada o‘zbek tilidagi frazeologik birliklarning fikriy mazmunni ifodalashdagi o‘rni va ahamiyati “Urush odamlari” asari misolida tahlilga tortilgan. Tildagi barqaror birikmalar, xususan, iboralar muallif g‘oyasining ta’sirchan ifoda vositasi sifatida talqin qilinadi.