RIVOJLANGAN MAMLAKATLAR VALUTA BOZORINI BARQARORLASHTIRISH USULLARI VA ULARNING O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIGA TA’SIRINI BAHOLASH - Ahmadjonov Ozodbek; N.Yu.Avilov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Rivojlangan mamlakatlarda valuta bozorini barqarorlashtirish iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda muhim omillardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada AQSH, Yevropa Ittifoqi, Yaponiya kabi yetakchi davlatlarning valuta bozorini boshqarish usullari tahlil qilinadi hamda ularning o‘ziga xos xususiyatlari ko‘rsatib beriladi. Shu bilan birga, rivojlangan mamlakatlar tajribasining O‘zbekiston iqtisodiyotiga ta’siri baholanib, milliy bozor uchun zarur bo‘lgan samarali yondashuvlar aniqlanadi. Tadqiqot natijalari O‘zbekistonda valuta bozorini barqarorlashtirishga qaratilgan siyosatni yanada takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqishga asos bo‘lib xizmat qiladi.