XORIJIY DAVLATLARDA VALYUTANI TARTIBGA SOLISH SOHASIDA QO‘LLANILADIGAN TAJRIBALAR - Ahmadjonov Ozodbek; N.Yu.Avilov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Xorijiy davlatlarda valyutani tartibga solish mexanizmlari mamlakatning iqtisodiy barqarorligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega bo‘lib, har bir davlat o‘zining iqtisodiy siyosati va moliyaviy imkoniyatlariga moslashgan tartibga solish usullarini ishlab chiqqan. Ushbu maqolada AQSH, Yevropa Ittifoqi, Yaponiya, Xitoy kabi rivojlangan mamlakatlar tajribasi tahlil qilinadi va ularning valyuta kursini boshqarish, foiz stavkalarini belgilash, zaxira fondlarini shakllantirish va kapital harakatini nazorat qilish bo‘yicha qo‘llayotgan yondashuvlari o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari xorijiy tajribani O‘zbekiston iqtisodiyotida qo‘llashning afzalliklarini aniqlashga yordam beradi.