BANKLARDA BOSHQARUV HISOBI VA ZAMONAVIY YONDASHUV - Ibroximov Ilxomjon Shavkatjon o‘g‘li; Boysunova Farida Ergash qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bank tizimidagi boshqaruv hisobi (menedjment hisobi)ning ahamiyati, vazifalari va u orqali erishiladigan maqsadlar yoritilgan. Boshqaruv hisobi banklarda ichki nazoratni kuchaytirish, samarali qarorlar qabul qilish va moliyaviy resurslardan oqilona foydalanishda muhim vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada shuningdek, zamonaviy yondashuvlar — raqamli texnologiyalar, avtomatlashtirilgan axborot tizimlari va sun’iy intellekt asosida boshqaruv hisobining takomillashtirilishi, ularning bank faoliyatiga integratsiyasi tahlil qilingan. Tahliliy qismda xalqaro tajribalar asosida bank boshqaruv hisobining istiqbollari va rivojlanish yo‘nalishlariga ham to‘xtalib o‘tiladi. Tadqiqot natijalari banklarda boshqaruv hisobini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar bilan yakunlanadi. [1]