DELPHI USULI - Usmonova Mukaramxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Bir guruh mutaxassislarni jalb qilgan holda tuzilgan aloqa texnikasi bo’lgan Delphi usuli turli sohalarda konsensusga erishish qobiliyati bilan keng tan olindi. Ushbu maqola Delphi usulini har tomonlama ko’rib chiqadi, uning kelib chiqishi, qo’llanilishi va qaror qabul qilish jarayonlaridagi samaradorligini o’rganadi. Adabiyot tahlili asosiy tadqiqotlar va tendentsiyalarni o’rganadi, metodlar bo’limida esa Delphi tadqiqotini o’tkazish jarayoni ko’rsatilgan. Natijalar usulning kuchli va cheklovlarini ta’kidlaydi va munozara bo’limi uning qaror qabul qilish uchun ta’sirini tanqidiy baholaydi. Maqola kelajakdagi tadqiqotlar uchun asosiy takliflar va takliflar bilan yakunlanadi.