RAQAMLI MAKONDA O‘SMIR SHAXSI SHAKLLANISHI: IJTIMOIY IDENTIFIKATSIYA VA PSIXOLOGIK XAVFSIZLIK OMILLARI - G‘iyosiddinov Muhriddin Qobuljon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: mazkur maqolada o‘smir shaxsining raqamli makondagi shakllanish jarayoni tahlil qilinadi. Ijtimoiy tarmoqlarda faol ishtirok etish o‘smirning o‘zini anglash, shaxsiy identifikatsiyasi va psixologik barqarorligiga qanday ta’sir qilishi ochib beriladi. Tadqiqotda 13–17 yoshdagi o‘smirlar orasida so‘rovnoma va yarim tuzilgan intervyu asosida ma’lumotlar to‘plandi. Olingan natijalar raqamli makon ijtimoiy identifikatsiya va shaxsiy o‘sish uchun muhim omil ekanligini ko‘rsatdi.