O‘QISH SAVODXONLIGINI SHAKLLANTIRISHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI - Axmedova Mahliyo Ruziboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘quvchilarning o‘qish savodxonligini shakllantirishda zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining (AKT) o‘rni yoritilgan. Interaktiv ta’lim vositalari, raqamli resurslar, multimedia platformalari va mobil ilovalarning o‘quvchilarda matnni tahlil qilish, tushunish va ifoda etish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil etilgan.