KORPORATIV NIZOLARNING SUDGA TAALLUQLILIGI VA SUDLOVGA TEGISHLILIGI - Norimova Matluba Turg`un qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiyа: Maqolada korporativ nizolarning sudga taalluqliligi va sudlovga tegishliligi masalalari, tegishlilik va taalluqlilik tushunchasi, tegishlilik va taalluqlilikning turlari va korporativ nizolarda o`ziga xos xususiyatlari o‘rganiladi. Shuningdek, maqolada umumiy hududiy tegishlilik, das’vogarning tanlovi bo`yicha tegishlilik masalalari tahlil qilingan. Bundan tashqari maqolada ushbu nizolarni ko`rib chiqishda murojaat qilishda subyektlar doirasi tahlil qilingan.