ИЛГАРИ СУДЛАНГАН ШАХСЛАР ЎРТАСИДА ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАРНИНГ МАХСУС ПРОФИЛАКТИКАСИНИ АМАЛГА ОШИРИШНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Баҳронов Алишер Санжар ўғли; Нарзиев Шаҳзод Зойирович (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада ҳуқуқбузарликлар профилактикасини амалга ошириш фаолиятининг тушунчаси, ҳуқуқбузарликлар профилактикасининг турлари, чора-тадбирлари, бу чора-тадбирларни ташкил этиш тартиби, бугунги кундаги ҳолати ва ҳуқуқбузарликлар профилактикасини ташкил этишнинг ўзига хос хусусиятлари, бундан ташқари ҳуқуқбузарликлар профилактикасини тартибга солувчи ҳуқуқий асослар, ҳуқуқбузарлик содир этган шахслар билан ишлашдаги муаммо ва камчиликлар, шунингдек айрим турдаги мавжуд муаммо ва камчиликларни бартараф этиш бўйича бир қатор таклифлар, ҳуқуқбузарликлар профилактикаси фаолияти бўйича бошқа хорижий давлатларнинг илғор хорижий тажрибаси ҳамда миллий вонунчилигимиздан фарқли ва ўхшаш томонлари, шунингдек, юқорида келтириб ўтилган жиҳатлардан фойдаланган ҳолда ушбу фаолиятни такомиллаштириш йўналишлари ёритилган. Мамлакатимизни демократик янгилашнинг бугунги босқичдаги энг муҳим йўналишларидан бири, бу – қонун устуворлиги ва қонунийликни мустаҳкамлаш, шахснинг ҳуқуқи ва қонуний манфаатларини ишончли ҳимоя қилишга қаратилган суд-ҳуқуқ тизимини изчил демократлаштириш ва либераллаштиришдан иборатдир.