TA’LIM JARAYONIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING DIDAKTIK ASOSLARI (OLIY TA’LIM MUASSASALARI MISOLIDA) - XOLIQJONOVA SHAHLO ULUG’BEK QIZI; A.Negmatova (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur ishda oliy ta’lim muassasalarida ta’lim jarayonini takomillashtirishda raqamli texnologiyalardan foydalanishning didaktik asoslari o‘rganiladi. Raqamli vositalarning o‘qitish mazmuni, shakllari va metodlariga ta’siri, ularning o‘quvchi va o‘qituvchi o‘rtasidagi o‘zaro hamkorlikni rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Dars jarayonida interaktiv platformalar, virtual laboratoriyalar, masofaviy ta’lim tizimlari va sun’iy intellektga asoslangan ilovalardan foydalanish orqali ta’lim samaradorligini oshirish imkoniyatlari yoritiladi. Ishda zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida raqamli texnologiyalarni didaktik jihatdan asoslab, amaliyotga tatbiq etish yo‘llari ko‘rsatilgan.