ТЕРИНИНГ АЛЛЕРГИК КАСАЛЛИКЛАРИ - Ахмаджанова Мухаббат Адилжон кизи (TADQIQOTLAR, 2025)
Ушбу мақола терининг аллергик касалликлари, хусусан, атопик дерматит, уртикария ва контакт дерматитга бағишланган. Мақолада ушбу касалликларнинг этиологияси, клиник кўринишлари, ташхис қўйиш усуллари ва замонавий даволаш усуллари атрофлича ёритилган. Аллергик реакцияларнинг патогенetik механизмлари, профилактика чоралари ва ушбу соҳадаги илмий тадқиқотларга алоҳида эътибор берилган. Мақола тиббиёт ходимлари, тадқиқотчилар ва ушбу соҳага қизиқувчилар учун мўлжалланган.