OMMAVIY AXBOROT VOSITALARIDA HUQUQIY SAVODXONLIK: JURNALISTLAR UCHUN ZARURATMI YOKI IMTIYOZ? - Sevara Xusniddinova Faxriddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekistonda jurnalistlar orasida huquqiy savodxonlik darajasining yetarli emasligi hamda bu holat OAV faoliyatiga qanday ta’sir ko‘rsatayotgani tahlil qilinadi. Tahlillar shuni ko‘rsatmoqdaki, jurnalistlarning huquqiy bilimlarsiz ishlashi nafaqat professional xatolarga, balki fuqarolarning konstitutsiyaviy huquqlarining buzilishiga ham olib kelmoqda. Xalqaro tajriba va milliy qonunchilikni tahlil qilish orqali, maqolada jurnalistlar uchun huquqiy savodxonlikni oshirish yo‘llari, ehtiyoj va mexanizmlari aniqlanadi. Mazkur holat jurnalist uchun shunchaki ixtiyoriy tanlov emas, balki kasbiy ehtiyoj ekaniga e’tibor qaratiladi.